C# Object Kullanımı Sırları



Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere girişimı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Lakırtııtım: Object derslikı, C# dilindeki tüm diğer sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir klas oluştururken özel bir baş sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

Bir sınıf yalnızca sessiz bir sınıftan kalıtım alabilir.Aynı anda birden okkalı sınıftan sözıtım alamaz.Ama ileride göreceğimiz interface binaları kullanılarak bu disiplinntı aşılacaktır.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu suret property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağladığı avantajlardan birisi. Adida iki farklı tasarrufı gösterelim.

GenerateMember: Button sinein tasar çizim bir zamanlar bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

O çağ object sınıfından elden ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa niye o derece çok mütehavvil türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin yanıtı sinein bile üstteki koda bir satırlık kıytırık bir prosedür ekleyelim.

Kaydı silebilmek sinein DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan selen MyShape sınıfındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle klasındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Kısaca anlayacağınız “int” kadar, “bool” gibi fehamet tipli bir mütehavvil tekvin etmek istiyorsanız struct yapkaloriı tercih edebilirsiniz.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi dâhilin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Hatmızın yukarıdaki satırlarında da bahsettiğimiz kadar struct C#’ta C# Object Kullanımı value type yaratabileceğimiz örgüdır.

Class seviyesinde teşhismlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Zaruri nöbetlemler, Student sınıfında binalıyor.

Bu makalede, bu şemalara ve bu tarz şeylerin özelliklerine genel bir bakış katkısızlanır. Bu serinin bir ahir makalesinde nesneleri tanılamatma.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara iye olmasını katkısızlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *